PC

Pemain Warzone masih kecewa dengan aim-botter dan cheater


Infinity Ward menjanjikan lebih banyak gelombang larangan pada bulan Julai, tetapi banyak pemain tidak berpuas hati dengan usaha anti-cheat setakat ini.

Pasukan yang didakwa sebagai aim-botter telah memerangkap seorang lelaki di belakang perisai rusuhannya. Penipu yang disyaki yang kami tonton, telah dirakam dalam video di bawah, terus menembak kepala pelindung lelaki terlindung itu. Bosan dengan itu, dia akhirnya berusaha mengejarnya dengan bom tangan termit — tetapi perisai menang. Ini adalah sedikit kebahagiaan, walaupun kemenangan penipu rusuhan terhadap kecurangan tidak lama. Selebihnya skuad mendapatkannya pada akhirnya.

Infinity Ward berusaha menangani masalah penipuan Call of Duty: Warzone awal tahun ini dengan gelombang larangan besar dan ciri pelaporan baru, tetapi banyak pemain tidak menganggapnya cukup. Walaupun terdapat amaran anti-cheat yang tegas pada akhir bulan Julai, para pemain Warzone terus melaporkan penipu dengan tujuan manusia super dan kemampuan yang jelas untuk melihat melalui tembok.

“Saya mempunyai 12,000 permainan yang dimainkan Fortnite selama 3 tahun. Saya telah mati kepada penipu sebanyak 3 kali,” kata bekas pemain pro Call of Duty dan streamer Warzone Jack “CouRage” Dunlop dalam tweet. “Saya telah bermain Warzone selama 4 jam hari ini. Saya telah mati kepada penipu 6 kali.”

Walaupun sukar untuk mendapatkan bukti konkrit bahawa pemain menipu, peminat Warzone mendakwa bahawa mereka dapat mengetahui bagaimana pemain itu berkelakuan. Sekiranya mereka membunuh dengan menembak secara rawak ke bangunan, atau nampaknya di mana musuh berada sebelum mereka dapat melihatnya, itu diambil sebagai tanda bahawa mereka menggunakan perisian pihak ketiga.

Catatan mengenai perjumpaan dengan penipu dan keanehan lain – seperti lelaki bernama AlejandroH yang memperoleh 661,568,246 kemenangan mengikut papan pendahulu – adalah perkara biasa di Reddit, Twitter, dan di tempat lain. Lobi peringkat tinggi sangat terjejas kerana penipu dapat mengumpulkan puluhan pembunuhan setiap permainan, kadang-kadang membunuh lebih daripada satu pertiga dari lobi 150 pemain sebelum beberapa lingkaran terakhir.

“Kami berada di final 15. Saya berada di belakang kaunter dan rakan saya berada di sudut. Tiba-tiba saya ditembak dan dibunuh melalui dinding dan rakan saya mati tidak lama kemudian,” kata Redditor krFrillaKilla. “Kami memerhatikan lelaki itu dan dia membunuh saya dengan berjalan masuk ke bangunan kami, menatap tepat tempat saya berada dan menembak melalui dinding, kemudian dia membentak rakan saya dan melakukan perkara yang sama … Sungguh menyedihkan bagaimana dia boleh pangkat maksima dengan senjata Damsyik sambil meretas dengan jelas dan masih aktif dalam permainan ini. “

“Penipu ada di hampir setiap pertandingan,” kata Redditor BerdxD. “Sebilangan dari mereka adalah penipu penuh. Memecahkan rekod pembunuhan. Menghancurkan permainan. Sekiranya Infinity Ward tidak bersama-sama menjelang musim 5, itu untuk hubungan saya dengan Call of Duty.”

Penipu telah melakukan streaming dan menghantar eksploitasi mereka di tempat seperti YouTube dan TikTok — kadang-kadang mengejek orang yang memanggil mereka. “Saya menyebarkan omong kosong ini pada akaun yang sama setiap hari saudara,” kata YouTuber Jamain-Matton dalam alirannya menipu pada 17 Julai. “Dia fikir saya akan dilarang. [Saya mempunyai akaun ini] untuk lebih dari empat bulan. “

Tolong Jangan Menipu

Infinity Ward bersungguh tentang perjuangannya untuk membanteras penipu (cheater) setelah Warzone dilancarkan pada pertengahan Mac. Pembangun telah melarang lebih daripada 70,000 pemain menjelang April. Bahkan pemain yang curang saling menipu di lobi yang sama membuat mereka menderita ubat sendiri.

“Ini adalah sesuatu yang sangat tinggi dalam senarai kami,” kata Joe Cecot, pengarah dan pemain reka bentuk berbilang pemain di Infinity Ward dalam wawancara dengan US Gamer pada bulan Mei. “Kami mempunyai pasukan di Activision yang berdedikasi untuk [anti-cheat] dan mencari orang-orang itu, tetapi ini adalah perlumbaan senjata.”

Infinity Ward menambahkan ciri pelaporan pemain yang memberitahu pemain apabila akaun yang mereka laporkan telah dilarang. Ini juga termasuk fungsi blok yang memberi peringatan kepada pemain jika mereka memasuki lobi yang mempunyai seseorang yang mereka blokir di dalamnya. Tetapi usaha ini jelas belum cukup untuk menimbulkan perasaan bahawa Warzone relatif selamat dari penipu berbanding penembak yang bersaing.

Fortnite dan PlayerUnknown’s Battlegrounds mempunyai alat pelaporan yang serupa, pengesahan dua faktor, dan juga perisian anti-cheat (Easy Anti-Cheat dan BattlEye). Riot Games, sementara itu, menggunakan program anti-cheat yang lebih agresif (dan lebih mengganggu) yang disebut Vanguard untuk penembak Valerant yang berpangkalan di pasukannya. Program ini menggunakan “pemacu mod kernel” yang berjalan sebaik sahaja Windows bermula. Vanguard telah menjadi kontroversi: Banyak pemain tidak percaya permainan harus mempunyai tahap akses ke komputer anda. Pertempuran antara pembangun permainan dan penipu juga merupakan konflik antara privasi dan keselamatan.

Infinity Ward belum membuat pengumuman mengenai pelaksanaan tindakan balas seperti Vanguard, atau perubahan besar pada strateginya. Dalam pernyataannya pada bulan Julai, pemaju mengatakan bahawa “kecurangan tidak akan ditoleransi” dan bahawa “semakin banyak ombak akan datang.”

“Jangan gunakan perisian pihak ke-3 yang tidak sah untuk mengubah atau menggodam,” tulis syarikat itu. “[Ini termasuk tetapi tidak terbatas pada] aimbot, wallhack, pelatih, peretasan statistik, peretasan tekstur, penyuntik, penyunting hex atau perisian yang digunakan untuk mengubah data permainan atau memori dengan sengaja.”

Pada subreddit Warzone, pemain dengan lembut mengejek pernyataan itu sebagai tidak berkesan. “Sekiranya anda tidak berhenti, kami akan sangat marah!” Tulis satu poster.

Kami telah menghubungi Activision untuk mengetahui apakah ada strategi anti-cheat baru untuk Warzone, atau jika kita akan melihat salah satu gelombang larangan yang dijanjikan tidak lama lagi, dan kami akan mengatakannya jika kami mengetahui lebih lanjut.

sumber : PCGamer.Com

0 0 votes
Article Rating

Admin

If u ask me to explain myself in 3 words,i choose God,Gaming,Brotherhood is the best to describe me,im into MMORPG,im Paladin and Warrior but sometime a Discipline priest and shaman in WoW,Im also EVE Pilot available in EVE universe as Dewamerah.
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x