Tech

Twitch Saman “Hate Raiders”

Twitch berharap tuntutan mahkamah terhadap dua pelaku “bermotivasi tinggi” akan menjadi peringatan kepada orang lain.

Twitch telah mengajukan tuntutan terhadap dua “penyerang kebencian” yang menurutnya telah terus-menerus menargetkan streamer terpinggirkan dengan “bahasa dan kandungan yang rasis, seksis, dan homofobia” walaupun ada usaha untuk menghentikannya. Identiti sebenar penyerang kebencian saat ini tidak diketahui – mereka disebut oleh alias CruzzControl dan CreatineOverdose – tetapi kedua-duanya dipercayai tinggal di Eropah.

“Serangan kebencian” adalah serangan teratur pada saluran Twitch di mana bot membualkan sembang dengan cercaan, ancaman, dan penyalahgunaan. Sudah menjadi masalah selama berbulan-bulan, tetapi tidak mendapat perhatian meluas hingga bulan Ogos, ketika streamer merancang boikot platform selama satu hari, menggunakan hashtag #ADayOffTwitch untuk memprotes apa yang mereka lihat sebagai tindakan Twitch yang kurang bermakna untuk menyelesaikan masalah tersebut . Dan ia berjaya: Walaupun beberapa penyiar nama besar mengambil bahagian, Twitch melihat penurunan penonton yang ketara pada hari tunjuk perasaan.

Twitch telah berjanji untuk melaksanakan langkah keselamatan baru untuk membantu streamer menangani serangan kebencian, tetapi seperti yang ditunjukkan oleh ArtForTheApocalypse pada bulan Ogos, berurusan dengan penyerang kebencian yang ditentukan sangat sukar. Twitch secara efektif mengakui kerentanannya saat ini dalam tuntutannya, dengan mengatakan bahawa para terdakwa dapat menghindari larangan “dengan membuat akaun Twitch yang baru dan ganti, dan terus mengubah ‘kod serangan benci’ yang digambarkan sendiri untuk mengelakkan pengesanan dan penangguhan oleh Twitch.”

“Walaupun usaha terbaik Twitch, serbuan kebencian terus berlanjut,” kata tuntutan itu. “Atas maklumat dan kepercayaan, Defendan membuat kod perisian untuk melakukan serangan kebencian melalui cara automatik. Dan mereka terus mengembangkan kod perisian mereka untuk menghindari upaya Twitch untuk mencegah bot Defendan mengakses Perkhidmatan Twitch.”

Twitch menyatakan hal itu dalam pernyataan yang dikirimkan kepada PC Gamer, dengan mengatakan bahawa penyerang kebencian “bermotivasi tinggi” membuat gelombang baru akaun bot palsu yang dirancang untuk mengganggu pencipta walaupun kami terus mengemas kini perlindungan di seluruh laman web kami terhadap tingkah laku mereka yang berkembang pesat. “

“Walaupun kami telah mengenal pasti dan melarang ribuan akaun selama beberapa minggu terakhir, pelaku ini terus bekerja keras untuk cara kreatif untuk mengelakkan peningkatan kami, dan tidak menunjukkan niat untuk berhenti,” kata jurucakap Twitch. “Kami berharap aduan ini akan menjelaskan identiti individu di sebalik serangan ini dan alat yang mereka gunakan, menghalangi mereka untuk mengambil tingkah laku serupa dengan perkhidmatan lain, dan membantu menghentikan serangan keji ini terhadap anggota masyarakat kita.”

Tuntutan itu meminta perintah pengikat yang akan melarang defendan menggunakan Twitch, serta pelbagai jenis ganti rugi dan bayaran undang-undang. Tetapi ia mempunyai beberapa rintangan yang tinggi untuk diselesaikan sebelum sampai di sana, termasuk menentukan identiti sebenar terdakwa, yang pada masa ini hanya dikenali sebagai CruzzControl dan CreatineOverdose. Perkara itu dengan sendirinya mungkin bukan masalah utama – tuntutan undang-undang sering diajukan terhadap “Adakah” tanpa nama (tuntutan bersama Bungie dan Ubisoft terhadap pembuat cheat, misalnya, nama 50 daripadanya) – tetapi mungkin ada juga masalah bidang kuasa, kerana CruzzControl adalah dipercayai sebagai penduduk Belanda, sementara CreatineOverdose berasal dari Austria.

Namun, ini adalah langkah dari pihak Twitch yang dapat berfungsi sebagai pencegah yang bermakna bagi penyerang kebencian yang lain tanpa mengira hasilnya. RekItRaven, streamer yang mendapat bola kesedaran serangan kebencian pada bulan Ogos dengan hashtag #TwitchDoBetter, mengatakan di Twitter bahawa tuntutan itu bukan penyelesaian untuk masalah serangan kebencian itu sendiri, tetapi itu “permulaan, dan bagus. . “

“Sama seperti #ADayOffTwitch adalah mesej, ini juga,” tweet RekItRaven. “Anda tidak boleh takut di belakang papan kekunci. Ada akibatnya.”

Twitch mengatakan pihaknya terus bekerja pada “alat keselamatan tingkat proaktif baru yang telah kami kembangkan selama berbulan-bulan,” dan juga mengisyaratkan bahawa tindakan undang-undang selanjutnya dapat mengikutinya. “Aduan ini bukanlah satu-satunya tindakan yang telah kami lakukan untuk mengatasi serangan yang disasarkan,” kata perwakilan itu, “dan juga tidak akan menjadi yang terakhir.”

Tuntutan Twitch boleh didapati sepenuhnya di .

0 0 votes
Article Rating

Fhazal

Aku adalah peminat tegar RC dan gaming,terutamanya genre MMORPG,seorang pilot EVE Minmatar selama 9 tahun.Warrior,Shaman,Priest dan Paladin World Of Warcrfaft selama 8 tahun.Aku juga sangat berminat tentang web development.
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x