Gaming

KELUARGA MENDAPATKAN KEMBALI HAMPIR SEMUA $20,000 DONASI TWITCH DIBUAT OLEH ANAK

Dia mengatakan bahawa dia menyesal, dan mereka sedang menyelesaikan masalah ini untuk keluar lebih kuat daripada sebelumnya.

Twitch seperti yang kita semua tahu adalah tempat yang popular untuk menonton pemain profesional dan atlet bermain beberapa permainan dan berinteraksi dengan peminat mereka. Sudah tentu, sumbangan digalakkan untuk menyokong penyiar, tetapi perkara-perkara boleh menjadi sukar jika seorang remaja mendapat akses kepada wang yang tidak mereka perolehi. Nasib baik, seorang ibu berjaya mendapatkan kembali wang Twitch sebanyak $ 20,000 yang telah dibelanjakan oleh anaknya dalam jangka masa 17 hari.

Kisahnya bermula ketika dia menyiarkan masalah di subreddit Twitch lebih kurang sebulan yang lalu. Nampaknya, anaknya dapat mengakses simpanan keluarga melalui kad yang telah diberikan kepadanya, yang diperuntukkan untuk makan siang dan elaun sekolah dari menyelesaikan tugas. Si ibu tidak pasti bagaimana dia mendapat akses ke akaun lain, tetapi dia berjaya, dan dia mula menghabiskan hampir $ 1,200 sehari di laman web tersebut.

Ketika berhadapan, remaja itu mengatakan bahawa dia tahu dia telah menghabiskan banyak wang, tetapi dia tidak menyedari hakikat bahawa dia telah mengumpulkan hampir $ 20,000. Seperti yang dilaporkan dalam Dot Esports, dalam kes seperti ini – di mana seseorang yang berkaitan dengan akaun tersebut menghabiskan sejumlah besar atau “tidak sah” wang – bank tidak memiliki kemampuan untuk mengembalikan wang tersebut kecuali caj dikenakan. Bermaksud bahawa tidak mungkin mendapatkan kembali wang tersebut tanpa memaksa anaknya sendiri.

Dalam catatan yang telah dipadamkan di Reddit, ibu menjelaskan apa yang dia lalui untuk mencuba dan mendapatkan wangnya kembali. Bukan sahaja dia menghubungi pita (yang termasuk quarterback Atlanta Falcons, Kurt Benkert, dan Miami Heat’s Meyers Leonard) secara langsung untuk melihat apakah mereka dapat menyelesaikan sesuatu, tetapi dia berusaha menghantar surat berdaftar fizikal kepada CEO Twitch dan Amazon. Dia tidak mendapat sambutan daripada sesiapa pun sehinggalah dia menghubungi syarikat Xsolla, yang memproses pembayaran untuk Twitch.

Ibu bapa lain yang mengalami masalah yang sama telah menemui pemproses pembayaran dan mengarahkan ibu ini kepadanya. Dalam beberapa hari, sebahagian besar wang telah diperoleh, dengan syarat bahawa akaun yang membuat sumbangan akan disekat secara kekal dari laman web ini. Sebagai tindak balas kepada posting Redditnya, beberapa orang yang melakukan ini dengan wang keluarga mereka tampil untuk menyatakan bagaimana hubungan mereka terputus dengan ibu bapa mereka dan mendesaknya untuk menjaga hubungannya dengan anaknya.

Dia sekarang terbatas pada satu jam “waktu bermain” yang diawasi dan akan pergi ke kaunseling. Dia mengatakan bahawa dia menyesal, dan bahawa mereka sedang menyelesaikan masalah ini untuk keluar lebih kuat daripada sebelumnya. Sekiranya ada pelajaran yang harus dipelajari dari semua ini, anak-anak anda tidak boleh mempunyai akses ke sumber keluarga. Sekiranya anda akan memberikan kad bank kepada anak-anak anda dengan sejumlah wang perbelanjaan, pastikan mereka mempunyai akaun bank mereka sendiri yang tidak dapat mengakses akaun anda.

PENULIS ASAL : MICHAEL LOPEZ

SUMBER ASAL : https://www.thegamer.com/

0 0 votes
Article Rating

Admin

If u ask me to explain myself in 3 words,i choose God,Gaming,Brotherhood is the best to describe me,im into MMORPG,im Paladin and Warrior but sometime a Discipline priest and shaman in WoW,Im also EVE Pilot available in EVE universe as Dewamerah.

Related Articles

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x