PC

EVE Online : Pandemic Horde April Townhall

Pada 24 April, Gobbins, pemimpin Pandemic Horde (PH), menyampaikan ucapan untuk April Townhall kepada sekutunya. Selama lebih dari satu jam, dia dan pelbagai PH FC berbicara mengenai sejumlah topik, termasuk strategi perang PH, perubahan industri, bagaimana pelarian M2 dirancang, dan tinjauan pencapaian PH sejak M2. Gobbins juga mengambil banyak soalan. Topik pertama dan paling menonjol adalah fasa terakhir Perang PAPI, khususnya strategi penyerang untuk menyerang serangan Imperium terakhir di Delve: buruj O-EIMK dan sistem 1DQ1-A.

FASA TERAKHIR PEPERANGAN

Townhall bermula dengan Gobbins memberikan penjelasan terperinci mengenai strategi Pandemic Horde untuk mengambil O-EIMK dan 1DQ1-A. Strategi itu mempunyai dua bahagian:

Bagaimana PAPI akan menyerang sistem O-EIMK selain 1DQ
Bagaimana PAPI akan menyerang 1DQ itu sendiri
Gobbins menekankan bahawa perbezaan ini perlu kerana PAPI tidak akan menyerang 1DQ dengan betul sehingga selebihnya O-EIMK perlahan dan tenang secara metodis. “Terdapat banyak harapan mengenai serangan frontal yang besar di 1DQ yang akan muncul dengan pertarungan besar di pintu gerbang dan itu tidak mungkin berlaku sehingga sistem-sistem lain itu [disingkirkan]” (1:53).

Oleh itu, mesej utamanya adalah: masih ada banyak perang lambat yang tersisa: “Sekiranya ada orang yang mengharapkan ini akan menjadi cepat. . . jenis aktiviti dengan jumlah besar dan pergaduhan besar, saya percaya anda akan kecewa dengan harapan anda ”(2:29).

STRATEGI UNTUK PEMBENTUKAN O-EIMK: perlahan-lahan sehingga IMPERIUM tersungkur

Untuk sistem O-EIMK selain dari 1DQ, PAPI akan mengikuti strategi yang sama dengan yang digunakannya sepanjang perang: terus menerus mencucuk dan mengeluarkan cammo jammers dan IHubs dari masa ke masa sehingga mereka memakai Imperium ke bawah dan mendapat rehat yang mereka perlukan . Setelah mereka memecah dan mengambil IHub dalam sistem, mereka akan menahannya selama 35 hari, kemudian menjatuhkan jammer cyno, kemudian membersihkan sistem.

Dalam meletakkan alasan untuk pendekatan metodis dan lambat ini untuk mengambil sistem terakhir di luar 1DQ, Gobbins memperkenalkan idea panduan di sebalik rancangan perang PAPI yang dia kembalikan beberapa kali semasa penundaan: ia meletakkan beban kesempurnaan defensif di Imperium: “Pada akhirnya, salah satu alasan mengapa penyerang akhirnya dapat menang (asalkan cukup tekanan dipertahankan) adalah bahawa penyerang hanya harus menang sekali” (3:08).

PAPI hanya perlu menang sekali sahaja untuk akhirnya mematahkan salah satu sistem ini. Imperium harus berjaya mempertahankan setiap saat: “Anda membunuh IHub sekali, dan kemudian jammer cyno rosak, dan jika anda sudah mempunyai momentum dan kekuatan yang cukup untuk mematahkan IHub, anda mungkin akan dapat mengekalkan IHub, dan seperti yang anda lihat dari Delve yang lain, setelah anda dapat menyekat sistem, anda boleh melakukan apa sahaja yang anda mahukan dalam sistem itu ”(3:09).

Oleh itu, persoalannya adalah berapa lama Imperium dapat bertahan pada objektif sebelum mereka hancur. Dalam menangani aspek ini, Gobbins memperkenalkan idea utama lain di sebalik rancangan perang PAPI: ketidakmampuan Imperium untuk mengekalkan perintis percubaan yang mencukupi untuk memegang objektif selama-lamanya dalam menghadapi angka unggul PAPI.

“Sejauh mana ini akan berlaku, saya rasa jawapannya bergantung pada kapan. . . . rintangan dari Goons mula berkurang, seperti di tempat lain di Delve, ketika akhirnya. . . ada opsyen yang satu ini di mana mereka kewalahan, dan kemudian IHub berehat ”(3:43). Dan kunci untuk memakai Imperium hanyalah tekanan berterusan dari hari ke hari. “Secara umum, ini dibuat dari banyak gangguan cyno jammer, banyak gangguan armada yang menjalankan ADM, banyak penggilingan setiap hari sehingga akhirnya anda mendapat IHub itu. Ini, saya akan katakan secara ringkas, seperti apa perang akan berlaku sejauh sistem sekitar 1DQ berjalan ”(3:43).

STRATEGI UNTUK 1DQ: LEBIH DARI SAMA

Setelah membincangkan pendekatan perlahan-lahan ke O-EIMK yang lain, Gobbins beralih ke rancangan untuk 1DQ itu sendiri (4:45). Dia memulakan dengan menekankan berapa lama sebelum PAPI bersedia menyerang 1DQ: “Saya rasa pada masa itu mungkin akan ada Townhall lain” (4:50).) Dia kemudian memecahkan dua cabaran unik yang akan dihadapi PAPI dalam menyerang 1DQ betul:

  1. Terdapat puak Fortizar di jajaran IHUB yang boleh memikat mana-mana ibu kota yang cuba memasuki IHub 1DQ (5:07),
  2. 1DQ adalah sistem pementasan Imperium dan mengandungi sebilangan besar aset dan juruterbang Imperium yang siap dalam sistem – yang akan menjadikan jammers cyno tidak relevan dengan usaha PAPI untuk menenangkannya (5:22).

Kaedah PAPI untuk mengatasi cabaran ini akan menjadi metodis dan lambat seperti strategi untuk O-EIMK yang lain, tetapi alih-alih berusaha mengambil IHub terlebih dahulu, mereka akan fokus pada pembunuhan jammers Imperium cyno secara manual (mungkin dengan subcap), meletakkan turun ke kubu untuk membolehkan pasukan mereka sendiri mengikat, dan kemudian membuat permainan untuk IHub untuk membolehkan kekuatan strategik mereka bersin mengikut kehendak. “Ketika kita sampai di tahap itu, saya akan menganggap bahwa pendekatan awal akan serupa, dengan. . . gangguan sehingga pengganggu cyno mula diandalkan, dan kemudian anda mula menghidupkan beberapa Azbels (beberapa Citadels ramah yang boleh anda tetapkan) dan kemudian anda mula membuat beberapa permainan untuk IHub, dan dalam kes ini mungkin bermain untuk kubu puak [yang melindungi IHub] terlebih dahulu ”(5:49).

APA CERITA TENTANG PEPERANGAN KAPAL CLASS SUPER BESAR-BESARAN?
Setelah Gobbin menyusun strategi dasar, dia menjawab pertanyaan mengenai apakah pertarungan supercapital besar dapat diharapkan sebagai bagian dari serangan 1DQ. Tanggapannya:

“Jawapannya adalah” tidak, “jika anda bertanya kepada saya. Tetapi penting untuk diingat bahawa pergaduhan Super sering berlaku bukan kerana seseorang merancangnya. Kerana saya fikir pada tahap strategik, jika sesuai, katakanlah, orang-orang seperti saya dan orang-orang menyukai saya di pihak Goons, jika kedua-duanya bersetuju bahawa pertarungan Super harus berlaku, anda hampir tidak pernah mempunyai kedua-dua belah pihak, , sampai pada kesimpulan, bahawa, “Ya, kita pasti harus bertengkar Super di sini.” Apa yang telah berlaku dalam perang ini adalah bahawa kebanyakan pergaduhan di mana sekumpulan Supers mati dan sekumpulan Supers bertempur, sama ada kes M2 di mana kita sepatutnya masuk dengan jammers cyno (dan itu bukan Keepstar yang paling penting seperti yang anda ketahui), tetapi kemudian jammer cyno dipaksa lebih awal (akhirnya kerana kelalaian kami), dan kemudian kami memutuskan untuk masuk pula. Dan kemudian Goons mula melompat beberapa Supers, tetapi anda tahu (seperti menguji perairan). Dan kemudian kami mengikuti Perjamuan sendiri. Oleh itu, apa yang saya katakan di sini ialah jika anda bertanya kepada saya, ‘Adakah anda mengharapkan pertarungan Super di M2?’ Saya juga akan mengatakan ‘tidak’, tetapi kemudian pertarungan Super berlaku. Oleh itu, jawapannya adalah bahawa perkara seperti itu sangat tidak dapat diramalkan dan sangat bergantung kepada FC pada masa ini dan apa yang berlaku; dan sering juga bagaimana orang bosan. Sekiranya terdapat banyak masalah. . . selera untuk menggunakan Supers – belum lama digunakan – nampaknya musuh lemah atau apa sahaja; dan kemudian seperti, “Yeah, mari kita singgah Supers di sini.” . . Khususnya, jika anda memikirkan tentang serangan terakhir pada 1DQ jenis Keepstar, saya akan ragu bahawa akan ada Supers yang dijatuhkan, terutamanya kerana kita tahu bahawa keadaan pelayan tidak boleh dipercayai, dan jika ada yang salah, anda akan mendapat tiada apa-apa – tiada pampasan atau apa-apa jenis PKC yang cuba menyelesaikan sesuatu (hanya ada banyak yang dapat mereka lakukan) Jadi, ya, itulah jawapan ringkas saya. Secara strategik, saya tidak melihatnya, tetapi realiti perang adalah bahawa pergaduhan Super boleh berlaku – tercetus dari mana sahaja – tidak dapat diramalkan. “

APA TERJADI JIKA IMPERIUM MEMENUHI 1DQ DENGAN RIBUAN PILOT?
Berikutan komen Gobbins mengenai peranan pembatasan pelayan dalam mengehadkan kemungkinan pertarungan Super di 1DQ, dia menghabiskan beberapa minit untuk membincangkan masalah pelayan secara umum, yang diikuti oleh pertanyaan khusus mengenai jawapan PAPI jika Imperium hanya menjejaskan ribuan juruterbang menjadi 1DQ setiap kali PAPI cuba melibatkan diri, pada dasarnya menyekat sebarang jenis tindakan ofensif dengan membanjiri pelayan. Jawapannya:

“Jawapannya adalah kita hanya perlu menang sekali. . . . Setiap langkah dalam perang ini, ketika kita melalui semacam titik tersedak, sama ada ia melanggar sistem pertama di Fountain, atau sama ada ia mendapat Keepstar pertama yang berlabuh di NPC Delve, atau melanggar sistem pertama di Delve, atau memecahkan M2, percubaan pertama selalu disambut dengan sambutan Goon yang luar biasa, kerana mereka mempunyai corak ini agar semua orang benar-benar meningkat. . . dan kemudian mereka akan terbentuk secara besar-besaran pada kali pertama. Sama sekali besar-besaran. Dan sekali lagi mereka akan mendapat banyak dude untuk kali kedua. Mungkin kali ketiga. Tetapi kemudian, setiap kali kami melakukan ini, jumlah mereka mula berkurang, dan akhirnya seperti yang saya katakan, anda hanya perlu memecahkan IHub itu sekali. Anda hanya perlu memastikan Keepstar berlabuh sekali. Oleh itu, kemajuan berlaku selepas itu. Jadi itulah jawapan yang mudah. Sekiranya mereka mempunyai 6000 orang, dan simpulnya tidak dapat dimainkan, saya ragu bahawa ini akan menyebabkan pertengkaran. . . . Sekiranya mereka dapat mengekalkan 6000 selamanya, mereka akan dapat melindungi sistem selama-lamanya. Dan jika mereka tidak, maka, anda tahu, sama ada IHub akan jatuh, jammers cyno pertama akan jatuh, dan kemudian Azbel muncul, dan akhirnya sistem akan selesai dengan ”(19:40).

Dia segera menindaklanjuti dengan memberi komen mengenai bagaimana rupa nombor penyertaan Imperium dan kemampuan mereka untuk membentuk.

“Sejauh angka Goon,. . . Saya menjangkakan bahawa bila-bila masa terdapat pemasa yang besar. . . bahawa banyak Goons akan datang yang sebaliknya tidak akan ada untuk armada. Saya fikir untuk armada sehari-hari saya mengharapkan apa yang telah kita lihat setakat ini, iaitu pada hari pertama ada banyak dari mereka, dan kemudian sedikit dari mereka, dan akhirnya anda hanya mendapat orang tegar, dan ketika itulah nampaknya jumlah kita benar-benar mengatasi mereka ”(21:50).

TOPIK LAIN
Selain melihat strategi perang untuk fasa terakhir Perang PAPI, Gobbins dan beberapa FC merangkumi beberapa topik tambahan:

  1. Perubahan doktrin untuk 1DQ (mungkin Rokhs) (15:20)
  2. Adakah dia akan menerima penyerahan Mittani? (Dia tidak akan menyerah) (23:20)
  3. Kemas kini mengenai apakah Imperium membakar ruang kediaman Legacy (tidak begitu, kerana mereka belum membunuh Keepstars) (24:30)
  4. Perubahan Industri (Ringkasan kesan yang diberikan bagi mereka yang tidak menyedari dan beberapa nasihat umum. PH perlu melakukan apa yang dilakukan oleh Imperium kali terakhir ekonomi berubah dan memanfaatkannya untuk menjadi lebih kuat. Perubahan tersebut akan merugikan Imperium ketika disematkan dalam satu rasi bintang. ) (36:06)
  5. Bagaimana M2 Breakout dirancang (pemetaan grid 3D dan banyak opsec (nota pengarang: bahagian ini sangat keren) (55:45)
  6. Bagaimana PH menarik diri dari jurang setelah M2 (1:00:00)
0 0 votes
Article Rating

Source
Imperium News

Fhazal

Aku adalah peminat tegar RC dan gaming,terutamanya genre MMORPG,seorang pilot EVE Minmatar selama 9 tahun.Warrior,Shaman,Priest dan Paladin World Of Warcrfaft selama 8 tahun.Aku juga sangat berminat tentang web development.
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x