PC
Trending

Final Fantasy XIV Sangat Popular Versi Digital Habis Dijual

Jika anda cuba membeli MMO Final Fantasy XIV di kedai Square Enix ia akan membuat anda berada di “senarai menunggu”

Final Fantasy XIV, MMO yang popular pada ketika ini sangat susah hendak didapatkan dalam waktu terdekat. Sekarang, apabila anda memasuki kedai Square Enix, kemungkinan anda akan menemui jalan buntu untuk membeli kod muat turun untuk permainan itu,ini kerana semuanya habis dijual buat masa sekarang.

Semalaman, pemain di Reddit dan forum permainan ResetEra memperhatikan bahawa Final Fantasy XIV Edisi Lengkap – Set yang merangkumi permainan asas bersama expansionnya – tidak dapat dibeli di kedai milik penerbitnya. Memang, sekarang, anda tidak dapat membeli kod muat turun PC atau PlayStation 4 untuk permainan di laman Square Enix; cuba melakukannya menyenaraikan butang “senarai tunggu” sebagai ganti pilihan “tambah ke troli” khas. (Anda kini dapat membeli Final Fantasy XIV Edisi Lengkap tanpa masalah untuk Mac. Anda juga boleh menambahkannya ke troli anda di Steam dan PlayStation Store.)

Aneh, bukan? Anda berpendapat bahawa permainan hanya akan kehabisan stok kerana batasan fizikal — cakera, pembungkusan dan produk lain yang bergantung pada bahan mentah yang semakin berkurang. Bagaimanapun, kod adalah tidak terbatas. Oleh itu, batasan ini mungkin ada kaitan dengan kapasiti pemain, kerana kemasukan pemain secara tiba-tiba tidak begitu hebat di pelayan. (Perwakilan untuk Square Enix tidak segera menanggapi permintaan untuk memberi komen.)

Final Fantasy XIV, walaupun popular, kini sedang mengalami masalah pemain. Awal bulan ini, laman web PCGamesN menyatakan bahawa FFXIV memecahkan rekod sepanjang masa untuk pemain serentak di Steam. Pada masa ini, lebih dari 22 juta akaun didaftarkan dalam permainan, menurut angka Square Enix. Adalah masuk akal bahawa syarikat itu ingin membuat asas pemain baru secara buatan – sekurang-kurangnya sedikit.

Tetapi Square jelas tidak mahu menghadkan pemain terlalu banyak. Dalam siaran pers pagi ini, Square Enix mengumumkan “kempen log masuk percuma terpanjang” menjelang pengembangan Endwalker, menawarkan untuk menaikkan yuran langganan selama 14 hari untuk pemain yang kembali. Tawaran itu berakhir 23 Ogos.

0 0 votes
Article Rating

Fhazal

Aku adalah peminat tegar RC dan gaming,terutamanya genre MMORPG,seorang pilot EVE Minmatar selama 9 tahun.Warrior,Shaman,Priest dan Paladin World Of Warcrfaft selama 8 tahun.Aku juga sangat berminat tentang web development.

Related Articles

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x