Gaming

Keadaan World Of Warcraft Pada Tahun 2021

Dengan pelancaran Shadowlands,bagaimana keadaan World Of Warcraft pada tahun 2021?

Ia adalah masa yang baik untuk menjadi pemain World of Warcraft. Pengembangan terbaru, Shadowlands, yang dilancarkan pada November 2020 dan membuka sudut kosmologi Warcraft sepenuhnya. Mengambil pemain ke akhirat Warcraft, Shadowlands memperkenalkan swath ciri-ciri baru yang menarik seperti dungeon penyangak yang berubah setiap kali anda menceburinya dan empat puak yang sangat sejuk anda boleh menyertai bahawa masing-masing menawarkan ganjaran, kebolehan, dan aktiviti khas yang unik. Shadowlands adalah kemas kini yang besar, tetapi MMOS sentiasa berkembang dan berubah. Dalam beberapa tahun akan datang, Blizzard mungkin akan menambah sepenuhnya zon baru, pencarian cerita tambahan, dan mungkin juga membaik pulih keseluruhan sistem mengikut maklum balas. Jika anda bukan pemain yang aktif, sukar untuk mengetahui sama ada atau tidak sekarang adalah masa yang baik untuk kembali.

Seperti yang anda mungkin sudah mengesyaki, jawapan saya kepada soalan itu adalah bahawa ia pasti adalah masa yang baik untuk kembali ke WoW. Saya akan menerangkan mengapa di bahagian seterusnya, tetapi terdapat juga banyak yang teruja pada masa akan datang. Kemudian musim bunga ini, kemas kini utama akan menambah lebih banyak barangan untuk dilakukan di Shadowlands, dan itu masih hanya permulaan. Sebagai pengarah permainan Ion Hazzikostas menjelaskan di bawah, Blizzard mempunyai beberapa rancangan besar untuk kisah pengembangan ini dan sudah berusaha untuk menangani beberapa perkara besar maklum balas pemain.

Jadi, bagaimanakah World Of Warcraft sekarang?

Shadowlands terasa seperti titik yang tinggi untuk World of Warcraft, yang mengatakan sesuatu memandangkan permainan ini berusia hampir 18 tahun. Pengembangan sebelumnya, Pertempuran untuk Azeroth, mengecewakan banyak pemain dengan pengisar endgame yang tidak berkesudahan, aktiviti berulang-alik seperti Ekspedisi Pulau, dan cerita berlumpur. Rasanya seperti Blizzard mendengar banyak maklum balas itu, dan hasilnya adalah bahawa Shadowlands adalah Dunia terbaik Warcraft telah bertahun-tahun.

Walaupun saya benar-benar bukan peminat pengalaman meratakan apabila saya mengkaji semula Shadowlands, mereka 10 peringkat yang saya terpaksa memperoleh adalah sebahagian kecil daripada jumlah masa yang saya habiskan di WoW. Saya sangat suka betapa kuat dan daging endgame terasa. Terdapat begitu banyak untuk melakukannya boleh merasa hangat, tetapi Shadowlands melakukan pekerjaan yang baik untuk menubuhkan hierarki yang jelas supaya saya boleh mengutamakan dan memberi tumpuan kepada perkara-perkara yang sebenarnya penting bagi saya dan bukannya terikat dalam banyak kerja yang tidak berkesudahan. Ciri-ciri baru seperti Peti Besi Besar melakukan pekerjaan yang hebat untuk memberi ganjaran kepada pemain tanpa mengira bagaimana mereka memilih untuk menghabiskan masa mereka, dan saya benar-benar menikmati dungeons dan serbuan baru. Masing-masing berasa berbeza dan beberapa mempunyai pergaduhan bos yang merasa tidak seperti apa-apa lagi yang saya lihat di WoW. Dan Torghast, dungeon roguelike besar-besaran, terasa seperti eksperimen sains gila di mana anda dengan cepat memperoleh kuasa pecah yang menjadikan watak anda menjadi mesin pembunuhan. Ia hanya menghisap bahawa ia benar-benar mudah untuk membuat kesilapan dan membazirkan keseluruhan jam dengan apa-apa untuk menunjukkan untuk itu.

Jika ada satu isu besar dengan Shadowlands, itu Torghast. Walaupun banyak keseronokan, kesukarannya berbeza-beza secara liar bergantung kepada kelas anda. Lebih daripada sekali saya telah membuatnya ke bos akhir lantai dan meninggal dunia, yang bermaksud saya perlu bermula dari awal (seperti penyangak yang benar) dan tidak mendapat apa-apa ganjaran. Dalam konteks MMO, walaupun, membasuh sejam seperti itu mengelirukan. Blizzard telah hotfixing ia kerap, dan saya bersedia untuk memotongnya beberapa kendur kerana Torghast adalah eksperimen yang bercita-cita tinggi, tetapi ia masih memerlukan kerja.

Torghast mengetepikan, endgame menyeronokkan Shadowlands memberikan saya banyak keyakinan bahawa pengembangan ini akan terus menjadi hebat. Jika anda tidak pernah bermain WoW, tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk mencubanya. Dan jika anda hanyut dari Warcraft pada satu ketika dan tertanya-tanya jika anda perlu kembali, Shadowlands adalah mudah pengembangan yang membuat hujah terbaik untuk berbuat demikian.

Apa yang terjadi ketika ini?

1.Shadowlands dilancarkan pada 26 November, menambah lima zon baru, 10 dungeon baru, dan banyak aktiviti baru yang perlu dilakukan “hero-hero kita di dalam dunia shadowlands.


2.Raid Castle Nathria dibuka pada 8 Disember, di samping musim PVP kompetitif baru dan mythic + dungeons.

3.Endgame Shadowlands tidak semua boleh didapati sekaligus tetapi melancarkan perlahan-lahan dari masa ke masa. Baru-baru ini, sebagai contoh, sesetengah pemain membuka kunci seluruh kawasan baru untuk diterokai di Torghast.

Adakah para pemain gembira dengan ini semua?

Selalu ada sesuatu yang perlu diadukan di World of Warcraft, tetapi ada rasa optimis dan keseronokan yang tidak dapat dinafikan yang telah hilang sejak sebelum Pertempuran untuk Azeroth dilancarkan. Pengembangan itu menderita kerana banyak sistem endgamenya tidak begitu menyeronokkan dan Blizzard menghabiskan banyak tahun yang mengikuti tweaking dan menyusun semula mereka. Shadowlands, bagaimanapun, tidak mempunyai retak yang sama dalam asasnya. Pada masa yang sama, Blizzard telah melakukan pekerjaan yang hebat membuat setiap mengejar WoW yang berbeza, seperti menyerbu, PVP, dan dungeons, berasa ganjaran dan menyeronokkan. Pemain seolah-olah bersenang-senang dengannya setakat ini.

Bilakah kemas kini besar seterusnya akan dilakukan?

Ia masih sedikit awal untuk bercakap tentang kemas kini 9.1, tetapi ia mungkin akan melepaskan musim bunga ini. Melihat kepada pengembangan sebelumnya, kemas kini utama pertama biasanya datang antara tiga hingga empat bulan selepas pelancaran awal. Tidak jelas jika Blizzard telah mengubah garis masa itu (yang mungkin mempertimbangkan bagaimana endgame Shadowlands telah melancarkan secara beransur-ansur dari masa ke masa).

Blizzard juga tidak mengatakan banyak tentang apa yang boleh kita harapkan dalam 9.1, tetapi saya tidak akan menetapkan jangkaan terlalu tinggi. Melihat pengembangan sebelumnya, kemas kini x.1 biasanya menambah lebih banyak cerita, serbuan atau dungeon, dan beberapa tweak yang lebih besar kepada sistem endgame. Dari segi sejarah, ia adalah tampalan x.2 atau x.3 yang ditambah seluruh zon baru untuk meneroka atau ciri-ciri baru yang besar untuk teruja.

Jika anda tidak biasa dengan bagaimana pengembangan WoW biasanya berfungsi, paling bertahan selama lebih dari dua tahun dan mempunyai antara tiga dan empat kemas kini utama dengan kemas kini yang lebih kecil ditaburkan di antara.

Apa yang dikatakan oleh Blizzard?

PC Gamer: Apa yang paling perlu pemain paling teruja atau tidak sabar-sabar untuk di WoW untuk 2021?

Ion Hazzikostas, pengarah permainan: Salah satu aspek yang paling bercita-cita tinggi dan menarik shadowlands adalah penetapannya, ketika pasukan memperluaskan alam semesta Warcraft untuk menentukan kontur pesawat baru kewujudannya. Seperti yang kita lihat di hadapan untuk 2021, kita teruja dapat membina lebih jauh pada asas-asas untuk memberitahu cerita-cerita epik yang menyambung kuasa yang berbeza dari Shadowlands, wira dan penjahat Azeroth, dan kerja-kerja dalaman Kematian itu sendiri. Tahun ini akan menyaksikan pemain menyelidiki lebih mendalam ke dalam misteri Shadowlands, termasuk tetapan yang lebih fantastik daripada apa yang telah kita lihat setakat ini. Saya tidak boleh mengatakan terlalu banyak lagi tanpa masuk ke wilayah spoiler berat, tetapi perjalanan yang luar biasa terletak di hadapan kerana pemain bekerja untuk menggagalkan rancangan Penjara misteri.

Sekarang bahawa Shadowlands keluar, adakah terdapat apa-apa maklum balas besar yang anda sedang berusaha untuk menangani?

Kami dengan rendah hati dengan sambutan pemain terhadap Shadowlands, tetapi kami tahu bahawa melancarkan pengembangan bukanlah pengakhiran untuk kami, tetapi permulaan baru. Pasukan ini mendengar dengan teliti kepada masyarakat kerana kami melihat untuk membentuk kemas kini masa depan. Satu topik besar perbincangan telah cara kerja-kerja rampasan di shadowlands endgame: Kami dengan ketara mengurangkan kadar di mana pemain mendapat ganjaran item, tetapi pada masa yang sama juga dilucutkan secara rawak dan cuba untuk memberi semua orang matlamat yang lebih jelas untuk mengejar dan mengawal kemajuan mereka terhadap mereka. Apabila ia datang kepada itemisasi PvP khususnya, kami sangat gembira dengan bagaimana ia bermain, tetapi kami fikir kami boleh melakukan lebih banyak lagi untuk membuat pengalaman menjalankan dungeons dan serbuan berasa lebih memuaskan apabila anda tidak mendapat item tertentu yang anda harapkan. Jika tidak, keseimbangan kekal sebagai tumpuan berterusan, baik melalui pelarasan “hotfix” kepada permainan langsung dan melalui perubahan yang lebih banyak melibatkan kebolehan pemain, dan terutamanya sistem Shadowlands baru seperti barangan legenda dan perjanjian, yang akan datang dalam tampalan.

Bilakah World Of Warcraft 2 akan dikeluarkan?

Lihat, saya faham. WoW 2 akan menakjubkan. Tetapi, menurut Blizzard, pelancaran Shadowlands adalah hit besar. Ia menjual 3.7 juta naskhah pada hari pertamanya. Mengapa membuat sekuel apabila begitu ramai orang masih gembira dengan World Of Warcraft sekarang?

Sumber : PC Gamer

0 0 votes
Article Rating

Fhazal

Aku adalah peminat tegar RC dan gaming,terutamanya genre MMORPG,seorang pilot EVE Minmatar selama 9 tahun.Warrior,Shaman,Priest dan Paladin World Of Warcrfaft selama 8 tahun.Aku juga sangat berminat tentang web development.

Related Articles

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x