Gadget

Sony Melancarkan X-Series Speaker Mudah Alih

Sony memang tidak asing lagi dengan industri barangan hiburan,mereka membina nama di pasaran yang berkembang untuk pembesar suara parti besar. Hari ini Sony mengumumkan pelancaran tiga model baru yang dirancang untuk membuat pesta menjadi lebih rancak dan lancar. Dipasarkan dengan slogan “Kehidupan harus dijalani dengan volume penuh” Sony mahu anda menaikkan muzik ke volume penuh dan menari sepanjang malam dengan suara yang jelas dan sepenuhnya.

Rangkaian pembesar suara X-Series baru Sony direka khas untuk memberikan suara kuat dan luas yang sesuai dengan hampir semua genre muzik. Sama ada anda mendengar di dalam atau di luar rumah, sendiri atau dengan sekumpulan rakan, pembesar suara Siri X baru hadir dalam pelbagai gaya dan pilihan kualiti suara, mudah alih, ketahanan dan pencahayaan.

Unit Pembesar Suara X-Balanced Sony digunakan di semua mikrofon. Dengan memaksimumkan kawasan pembesar suara, diafragma bukan bulat memberikan tekanan suara lebih banyak dan bunyi yang kurang terdistorsi, menghasilkan suara yang lebih dalam dan lebih kuat tanpa mengira jenis muzik yang anda dengarkan.

Speaker Wireless X-Series ini mempunyai 3 siri model iaitu XP700, XP500 dan XG500

SRS-XP700

Model XP700 mempunyai tiga High-efficiency Tweeters depan dan satu rear High-efficiency Tweeter XP700 yang memberikan Suara Pesta Omnidirectional dengan bass yang jitu dan mendalam serta kadar tinggi kejelasan. XP500 dan XG500, sebaliknya, mempunyai dua tweeter kecekapan Tinggi depan yang bergabung untuk memberi anda Suara Pesta Kuat. Selain itu, XG500 menampilkan radiator pasif yang dioptimumkan untuk menghasilkan semula bunyi bass yang jelas dan bersama-sama anda mendapat suara yang hebat untuk dikongsi.

SRS-XP500

Dengan penarafan tahan air dan debu IP66, anda dapat menikmati suara pesta hebat di mana sahaja dengan XG500 baru. XG500 dibuat dengan jaring penghalau air yang tahan lama yang akan menjadikan pembesar suara kering dan muzik anda meletup. Sementara itu, XP700 dan XP500 mempunyai rating tahan air IPX4, jadi anda dapat terus mengadakan pesta anda walaupun hujan renyai-renyai turun.

SRS-XG500

Bagi mereka yang menyukai karaoke, pembesar suara Siri X dilengkapi dengan input mikrofon dan gitar, menjadikannya sesuai untuk hiburan langsung larut malam. Kedua-dua XP700 dan XP500 mempunyai beberapa susun atur dan dapat diletakkan sama ada secara mendatar atau menegak. Apa pun cara mereka diposisikan, sensor pada XP700 dapat mengoptimumkan suara agar sesuai dengan penempatan

Ketiga-tiga pembesar suara serasi dengan Bluetooth sehingga boleh dipasangkan secara langsung dengan mana-mana peranti berkemampuan Bluetooth dan mengalirkan muzik terus ke pembesar suara. Selain itu, ketiga-tiga model dilengkapi dengan Party Connect. Fungsi ini membolehkan sehingga 100 pembesar suara serasi Party Connect dihubungkan, yang kemudian diselaraskan dengan muzik dan lampu.

Semua pembesar suara Siri X baru termasuk main USB dan pengecasan USB. USB Play membolehkan peranti storan USB dipasang terus ke pembesar suara dan mana-mana muzik yang disimpan di pemacu akan mula dimainkan. Sekiranya bateri anda hampir habis bateri boleh dicolokkan ke pembesar suara dan baterinya diisi semula.

Semua model X-Series speaker ini dijangkakan akan berada di pasaran Malaysia pada July tahun ini,sila lihat spec dan features X-Series dipautan ini :

  1. SRS-XB700
  2. SRS-XB500
  3. SRS-XG500

5 1 vote
Article Rating

Fhazal

Aku adalah peminat tegar RC dan gaming,terutamanya genre MMORPG,seorang pilot EVE Minmatar selama 9 tahun.Warrior,Shaman,Priest dan Paladin World Of Warcrfaft selama 8 tahun.Aku juga sangat berminat tentang web development.
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x